top of page

Kolesarski izlet po Barju

Preko projekta Sustourismo, za vas pripravljamo brezplačen voden kolesarski izlet po Barju.

Za začetek na glavni železniški postaji Ljubljana naložimo kolesa na vlak in se odpeljemo do Škofljice. Od tam začnemo s kolesom preko Barja, mimo Iga, čez Iški vršaj, mimo vodnega zajetje Brest, Strahomerskega okna, Iškega morosta, Kozlerjevega gozda nazaj proti Ljubljani, kjer končamo na Špici. Pot je večinoma speljana po mirnih makadamskih kolovozih ter nekaj odsekov asfalitirane ceste. Dolžina trase je približno 30km. Primerna so gravel, treking, gorska kolesa.

V kratkem bomo razpisali par terminov za avgust in september 2022, vse zainteresirane prosimo, da nam javijo na email naslov: ljubljanabybike@gmail.com

Naslednji termini:

Petek 4.11.2022

Sobota 5.11.2022

Sistem kolesarskih tur Trajnostni krog po Ljubljanskem barju, je bil zasnovan kot pilotni projekt v okviru evropskega projekta SUSTOURISMO, programa Interreg ADRION. Aktivnosti projekta so usmerjene v povezovanje turističnih in prevoznih storitev v integralno turistično ponudbo, s ciljem zmanjšanja ogljičnega odtisa turizma ter trajnostnega ozaveščanja turistov. Slovenska partnerja v projektu sta Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije in Prometni institut Ljubljana.

 

Aplikacija SUSTOURISMO je na voljo tako uporabnikom pametnih telefonov z operacijskim sistemom android kot iOS.

IMG_20220910_114904_edited.jpg
bottom of page
BOOK NOWBOOK NOW